Spoločnosť uvex nadviazala strategické partnerstvo so spoločnosťou HexArmor®

28. októbra 2016, Fürth – Spoločnosť uvex safety group dnes oznámila nadobudnutie podielu v podniku HexArmor® sídliacom v USA. Táto strategická investícia znamená návrat spoločnosti uvex safety group na západnú pologuľu a opätovný vstup na americký trh.

Firma uvex Winter Holding, materská spoločnosť koncernu podniku uvex safety group, v roku 1993 odpredala svoje obchodné zastúpenie na území USA spolu s právami na používanie značky uvex v Severnej a Južnej Amerike. „Vzhľadom na túto skutočnosť sme veľmi radi, že sa po 20 rokoch môžeme znova účastniť na najväčšom trhu v oblasti ochrany pri práci na svete,“ hovorí Michael Winter, konateľ skupiny uvex group. „Strategické partnerstvo so spoločnosťou HexArmor® predstavuje ideálnu platformu, prostredníctvom ktorej môžeme ponúkať naše inovácie aj zákazníkom na západnej pologuli,“ dodáva Stefan Brück, generálny riaditeľ spoločnosti uvex safety group. Spoločnosť HexArmor® sa v Severnej Amerike teší povesti osvedčeného partnera v oblasti priemyselnej ochrany pri práci. „Značka HexArmor® je synonymom pre inováciu a výkon v segmente ochrany rúk a spoločnosti uvex safety group poskytuje vynikajúcu východiskovú pozíciu na vstup na celoamerický trh,“ vraví Stefan Brück. „Navyše, v posledných 10 rokoch zaznamenala mimoriadne pôsobivý rast.“

Steve VanErmen, prezident a generálny riaditeľ spoločnosti HexArmor®, je nadšený z nadviazania partnerskej spolupráce: „Spoločnosť uvex safety group je známa po celom svete vďaka svojej vedúcej úlohe na trhu a inováciám v oblasti ochrany pri práci. Zákazníci spoločnosti HexArmor® od nás už roky požadujú riešenia ochrany rúk, ktoré idú nad rámec našich kľúčových technológií na zaistenie odolnosti proti prerezaniu, prepichnutiu a nárazom,“ hovorí VanErmen. „Partnerstvo so spoločnosťou uvex safety group prináša do spoločnosti HexArmor® nové odborné znalosti, takže odteraz môžeme našim zákazníkom ponúkať širokú paletu nových bezpečnostných riešení a inovácií. Toto partnerstvo navyše otvára nové možnosti pre našich zamestnancov a dáva nám možnosť pokračovať v nastúpenom trende rýchleho rastu.

Brück a VanErmen zhodne konštatujú, že vidia veľa zaujímavých možností vzájomnej súčinnosti. „Naša misia znie: protecting people,“ hovorí Stefan Brück. „Máme za sebou 90-ročnú históriu, počas ktorej sme si vybudovali vedúcu pozíciu na trhu vďaka inováciám. Náš cieľ je dostať sa na priečky víťazov pri všetkom, čo robíme, a naša spolupráca so spoločnosťou HexArmor® nie je v tomto smere žiadna výnimka. Sľubujeme si veľký úspech na severoamerickom trhu.

Zákazníci môžu v najbližších mesiacoch očakávať mnoho nových ponúk výrobkov ako od spoločnosti uvex safety group, tak aj od spoločnosti HexArmor®. Špičkové výrobky spoločnosti uvex safety group, ku ktorým patria prostriedky na ochranu očí, hlavy a rúk, sa v rámci plánovaných fáz predávajú na americkom trhu pod značkou HexArmor®, zatiaľ čo spoločnosť uvex safety group ponúka najmodernejšie výrobky na ochranu rúk, ramien a tela od spoločnosti HexArmor® v rámci určitých trhov na východnej pologuli.

Michael Winter (vpravo), konateľ skupiny uvex group, a Stefan Brück (vľavo), generálny riaditeľ spoločnosti uvex safety group, s radosťou oznamujú akvizíciu významného podielu v spoločnosti HexArmor®.

Informácie o spoločnosti HexArmor®

Spoločnosť bola založená v roku 2004 pod názvom Performance Fabrics, Inc. (HexArmor®) a sídli v meste Grand Rapids v štáte Michigan. Podnik HexArmor®, ktorý založili dvaja spoločníci – Steve VanErmen a Brent Lohrmann – sa pevne etabloval na trhu s výrobkami odolnými proti prerezaniu, prepichnutiu a nárazom. Spoločnosť HexArmor® má viac ako 150 zamestnancov, ktorí každý deň tvrdo pracujú na hľadaní riešení náročných problémov súvisiacich s ochranou rúk pre popredné podniky z oblasti ropného a plynárenského priemyslu, stavebníctva, energetiky, drevárskeho priemyslu, výroby celulózy a papiera, dopravy a iných priemyselných odvetví.

Podmienky obchodnej transakcie neboli zverejnené.

Download (.zip)