Ochranná obuv uvex 2 – „najlepší výrobok roka 2017“

Spoločnosť uvex rozširuje modelový rad ochrannej obuvi uvex 2 o nové atraktívne modely s triedou ochrany S1 P a S3, okrem iného vo vyhotoveniach s gumovými podrážkami VIBRAM®, a zároveň sa teší zo zisku ocenenia Plus X Award pre „najlepší výrobok roka 2017“ v kategórii nástrojov. Nezávislá odborná porota tým už štvrtýkrát za sebou potvrdila presvedčivú produktovú koncepciu uvex 2, ktorá má jedinečné miesto na trhu s osobnými ochrannými prostriedkami (OOP) a v súlade so sloganom „Winners at Work – uvex 2 – Pushing the Limits“ stanovuje nové hranice pre ochrannú obuv a pokrýva množstvo oblastí použitia.

Nová modelová rozmanitosť a nové varianty podrážok
Modelový rad uvex 2 zahŕňa štyri modely so sárou z najmodernejšieho mikrovlákna (vysoká topánka, poltopánka, perforovaná poltopánka a sandále), ako aj dva modely s vysokokvalitnou koženou sárou (poltopánka a vysoká topánka) vo vyhotovení S1 P, resp. S3. Každá verzia je v ponuke vo vyhotovení s podošvou z PU/PU aj s gumenou podošvou VIBRAM®. Všetky modely spĺňajú požiadavky ESD a neobsahujú žiadne kovy.

Hlavný dôraz na ergonómiu
Ťažisko vývoja koncepcie uvex 2 v rámci produktového systému OOP uvex i-gonomics spočívalo vo výraznom znížení zaťaženia pohybového ústrojenstva používateľa počas pracovného nasadenia pri zohľadnení ergonomických hľadísk. Toto úsilie malo za následok to, že modelový rad ochrannej obuvi uvex 2 sa stal synonymom nízkej hmotnosti, vynikajúcich tlmiacich vlastností a stability chodidla, ako aj vynikajúceho klimatického pohodlia pri dlhodobom nasadení. Na želanie sú k dispozícii ortopedicky prispôsobené riešenia podľa normy DGUV 112-191, resp. ÖNORM Z 1259.

Uplatnenie v mnohých oblastiach použitia
Modelový rad ochrannej obuvi uvex 2 je robustný, no zároveň sa vyznačuje ladnými tvarmi a je určený na použitie v stredne náročných a náročných podmienkach v odvetviach, ako sú energetika, preprava a logistika, chemický priemysel, letiskové služby, strojárstvo, remeselná výroba a pomocný stavebný priemysel.

Ďalšie ocenenia
Ochranná obuv uvex 2, ktorá si zaistila výhru ocenenia IF Gold Award 2016 a zároveň aj titul Special Mention 2016 v rámci ocenenia German Design Award, sa znova ocitla na stupni víťazov, keď získala dve ocenenia Plus X Award v rokoch 2016 a 2017, takže ide o ochrannú obuv so zrejme najväčším počtom ocenení na trhu.

Informácie o ocenení Plus X Award
Medzinárodná nezávislá porota tvorená odborníkmi z 25 odvetví, 23 kompetentných strategických partnerov a viac než 600 zúčastnených značiek – to je Plus X Award, aktuálne najväčšia súťaž udeľujúca ocenenia za inovácie v oblasti technológií, športu a životného štýlu. Kandidátmi na ocenenia sú novovyvinuté a inovatívne technológie, mimoriadne dizajnové riešenia, ako aj inteligentné a jednoduché koncepcie ovládania. Aj kritériá ako dobrá ergonómia a ekologické vlastnosti výrobkov, bohatý výber funkcií a použitie vysokokvalitných materiálov a ich vysokokvalitné spracovanie vedú k výrobe udržateľných výrobkov s dlhou životnosťou, a teda sú takisto vhodnými kritériami, na základe ktorých sa udeľujú ocenenia. Ocenenie za inovácie začalo ako projekt na ochranu a posilnenie značky a obchodu, ako aj na zlepšenie orientácie koncových spotrebiteľov, pričom v roku 2017 sme boli svedkami už štrnásteho ročníka.