Spoločnosť uvex ako distribútor ochrany rúk značky HexArmor® pre Európu

V októbri 2016 získala spoločnosť uvex safety group podiel v podniku HexArmor® sídliacom v USA s cieľom opätovne sa etablovať na severoamerickom trhu s výrobkami zo segmentu ochrany pri práci. Spolupráca sa teraz rozširuje aj do Európy, kde bude spoločnosť uvex safety group predávať a propagovať bezpečnostné výrobky značky HexArmor.

„Sme radi, že môžeme našim zákazníkom ponúknuť špičkové technológie v rámci odvetvia, ktoré chránia pred reznými a bodnými poraneniami, ako aj pred pichnutím ihlou,“ hovorí Franz Keller, obchodný riaditeľ spoločnosti uvex safety gloves v Lüneburg. „Spoločnosť HexArmor® sa na severoamerickom trhu s OOP teší skvelej povesti, keďže ide o popredného poskytovateľa inovatívnych technológií na ochranu pri práci. Integrácia odborných poznatkov a výrobkov od spoločnosti HexAmor® do nášho bohatého portfólia OOP uvex a ich kombinovanie s našimi výrobkami nám umožňuje ešte lepšie plniť požiadavky našich zákazníkov a predstavovať riešenia bezpečnosti pri práci šité presne na mieru.“

Spoločnosť HexArmor® už 15 rokov patrí medzi popredných poskytovateľov bezpečnostných riešení na severoamerickom trhu. Charakteristickým prvkom výrobkov tohto podniku, ktoré patria medzi špičku v rámci odvetvia, je použitie materiálu SuperFabric®. SuperFabric® je technológia, ktorá poskytuje jedinečnú ochranu pred poraneniami a dokonalú vyváženosť medzi pohodlím, pohyblivosťou prstov a vysokou mierou ochrany proti porezaniu. Popri vysokej odolnosti proti prerezaniu sa spoločnosti HexArmor® podarilo stanoviť úplne nové kritériá v oblasti ochrany pred pichnutím ihlou, odolnosti proti oderu a ochrany pred nárazmi.

„Spolupráca so spoločnosťou uvex nám dáva možnosť prezentovať našu technológiu na tomto trhu. Vďaka tomu sme o krok bližšie k nášmu cieľu, ktorým je každodenná ochrana všetkých pracovníkov pred poraneniami prostredníctvom našich výrobkov,“ vysvetľuje Steve VanErmen, prezident spoločnosti HexArmor®. „Spoločnosť uvex vydobyla v Európe významnú pozíciu pre segment ochranných odevov a ochranných prostriedkov a teší nás, že v budúcnosti budeme môcť vzájomne zosúladiť naše obchodné ciele a spájať zdroje, aby sme mohli zákazníkom ponúknuť kompletné spektrum bezpečnostných riešení.“

SuperFabric® je registrovaná značka spoločnosti HDM Inc.

Informácie o spoločnosti HexArmor®
Založenie podniku so sídlom v meste Grand Rapids v štáte Michigan, USA, sa datuje do roku 2004. Podnik HexArmor®, ktorý založili dvaja spoločníci – Steve VanErmen a Brent Lohrmann – sa pevne sa etabloval na trhu s výrobkami odolnými proti prerezaniu, prepichnutiu a nárazom. Navyše ide o popredného poskytovateľa ochrany rúk v rámci odvetvia. Spoločnosť HexArmor® má 150 zamestnancov, ktorí každý deň tvrdo pracujú na hľadaní riešení náročných problémov súvisiacich s ochranou rúk pre popredné podniky z oblasti ropného a plynárenského priemyslu, stavebníctva, energetiky, drevárskeho priemyslu, výroby celulózy a papiera, dopravy a iných priemyselných odvetví.