uvex i-gonomics: uvex perfexxion – prvá prilba spĺňajúca požiadavky viacerých noriem s vysokou variabilitou možností použitia

Prilba uvex perfexxion spĺňajúca požiadavky viacerých noriem je synonymom najvyššej funkčnosti a prvotriedneho pohodlia pri nosení: tento inovatívny produktový systém je dokonale prispôsobený ľudskej fyziognómii a vyznačuje sa nízkou hmotnosťou, ako aj optimálnou reguláciou klímy. Nosenie ochrannej prilby je citeľne pohodlnejšie – váš tím je tak za každých okolností optimálne chránený a schopný podávať stopercentné výkony.

Funkčná ochranná prilba uvex perfexxion je zároveň mimoriadne všestranná: môže sa používať ako priemyselná, horolezecká či cyklistická prilba. Je ideálne vhodná na použitie v priemyselných prevádzkach, v ktorých sa používajú podnikové bicykle, pri výškových prácach, v baniach a banskom priemysle, ako aj pri výškových a námorných záchranných prácach.

Šesť variabilných vetracích otvorov zaručuje optimálnu cirkuláciu vzduchu za každých okolností, zatiaľ čo plynulá regulácia šírky a výšky zaisťuje dokonale ergonomické dosadnutie. Upevňovací popruh s mäkkou výstelkou a vnútorná sieťka poskytujú dodatočné pohodlie.

Prilba uvex perfexxion je ideálna voľba pre všetky priemyselné podniky, v ktorých musia zamestnanci používať viac druhov prílb z dôvodu vysokej variability pracovných činností a oblastí použitia. Použitý upínací mechanizmus so západkou zaisťuje univerzálnosť. Či už pri interných presunoch po závode na bicykli s následným vstupom do pracovnej haly, v ktorej platí povinnosť nosenia prilby, alebo pri striedaní rôznych prác na zemi a vo výškach, ako je to napríklad v prípade lešenárov. Model uvex perfexxion dokonale chráni vašich zamestnancov v každej situácii a strata ochrany pri striedaní rôznych pracovných úloh a činností patrí do minulosti.

uvex i-gonomics – inovácia vďaka zníženiu zaťaženia
Model uvex perfexxion je súčasťou inovatívneho produktového systému uvex i-gonomics, ktorý kombinuje relevantné bezpečnostné funkcie s vynikajúcimi ergonomickými vlastnosťami, pričom umožňuje ich meranie použitím vedeckých metód. Systém uvex i-gonomics zahŕňa výrobky vyvinuté prevažne na základe poznatkov z oblasti ergonómie. Spoločnosť uvex zaviedla takzvaný „index komfortu“ s cieľom umožniť kontrolu a porovnávanie výrobkov z hľadiska úrovne pohodlia pri nosení.

Index komfortu sa skladá z troch hodnotiacich faktorov, z ktorých sa vypočíta priemerná hodnota určujúca „koeficient zníženia zaťaženia“ pri používaní konkrétneho výrobku. Vďaka tomu má spoločnosť uvex k dispozícii nástroj na zaistenie maximálnej porovnateľnosti – a to aj naprieč rôznymi druhmi výrobkov od rôznych výrobcov. Zníženie zaťaženia sa pritom meria v troch rôznych kategóriách: „force“ (záťaž pri nosení), „weight“ (hmotnosť) a „clima“ (klimatické pohodlie). Samozrejme, spoločnosť uvex pritom zohľadňuje odlišné základné vlastnosti rôznych druhov výrobkov – tomu zodpovedá aj variabilita testovacích postupov v rámci kategórií merania.