uvex i-gonomics: uzavreté okuliare uvex pheos cx2 sonic

Vďaka kompaktnému dizajnu a nízkej hmotnosti je model uvex pheos cx2 sonic vhodný na použitie v mnohých odvetviach. Funkčné uzavreté okuliare sa navyše vyznačujú maximálnou mierou pohodlia pri nosení a vďaka technológii povrchovej úpravy uvex supravision vždy poskytujú voľný výhľad aj v extrémnych klimatických podmienkach.

Model uvex pheos cx2 sonic váži iba 34 gramov, takže ide o najľahšie uzavreté okuliare z ponuky spoločnosti uvex! Ponúka rozsiahlu ochranu vďaka mäkkému komponentu s možnosťou flexibilného prispôsobenia. Technológia uvex duo component a dosadacia plocha v oblasti čela a nosa nastriekaná priamo na zorníkoch sú zárukami dokonale padnúceho tvaru. Technológia X-tended Eyeshield, ktorá sa osvedčila už v prípade okuliarov so straničkami uvex pheos cx2, zaisťuje krytie celej oblasti očí.

Vďaka kompaktnému dizajnu sa tieto okuliare dajú veľmi dobre kombinovať s prilbami, ochranou dýchacích orgánov a ochranou sluchu. Povrchová úprava uvex supravision extreme zaisťuje odolnosť zorníkov voči poškriabaniu zvonku a zabraňuje roseniu zvnútra. Zorníky sa navyše vyznačujú vysokou mierou mechanickej pevnosti a odolajú nárazu projektilu letiaceho rýchlosťou 120 metrov za sekundu (označenie B).

uvex i-gonomics – inovácia vďaka zníženiu zaťaženia
Model uvex pheos cx2 sonic je súčasťou inovatívneho produktového systému uvex i-gonomics, ktorý kombinuje relevantné bezpečnostné funkcie s vynikajúcimi ergonomickými vlastnosťami, pričom umožňuje ich meranie použitím vedeckých metód. Systém uvex i-gonomics zahŕňa výrobky vyvinuté prevažne na základe poznatkov z oblasti ergonómie. Spoločnosť uvex zaviedla takzvaný „index komfortu“ s cieľom umožniť kontrolu a porovnávanie výrobkov z hľadiska úrovne pohodlia pri nosení.

Index komfortu sa skladá z troch hodnotiacich faktorov, z ktorých sa vypočíta priemerná hodnota určujúca „koeficient zníženia zaťaženia“ pri používaní konkrétneho výrobku. Vďaka tomu má spoločnosť uvex k dispozícii nástroj na zaistenie maximálnej porovnateľnosti – a to aj naprieč rôznymi druhmi výrobkov od rôznych výrobcov. Zníženie zaťaženia sa pritom meria v troch rôznych kategóriách: „force“ (záťaž pri nosení), „weight“ (hmotnosť) a „clima“ (klimatické pohodlie). Samozrejme, spoločnosť uvex pritom zohľadňuje odlišné základné vlastnosti rôznych druhov výrobkov – tomu zodpovedá aj variabilita testovacích postupov v rámci kategórií merania.