Ochranné okuliare uvex sú jedným z držiteľov ocenenia „Stars 2016“ v rámci „značiek storočia“

Spoločnosť uvex safety group a jeden z jej najdôležitejších výrobkov – pracovné ochranné okuliare – boli zaradené do kategórie „Stars 2016“ v aktuálnom vydaní publikácii „Marken des Jahrhunderts“ (Značky storočia). Toto kompendium vychádza každé tri roky v réžii vydavateľstva „Deutsche Standards“ a predstavuje najznámejšie a najsilnejšie nemecké značky z rôznych odvetví.

„Zisk tohto ocenenia nás veľmi teší! Potvrdzuje zmysel investícií do komunikačných aktivít zameraných na propagovanie našich značiek a motivuje nás k tomu, aby sme na tejto ceste zotrvali naďalej,“ povedal Stefan Brück, generálny riaditeľ spoločnosti uvex safety group v súvislosti s udelením ocenenia „Stars 2016“ v Berlíne. Po tom, ako sa v roku 2010 medzi „značky storočia“ dostali lyžiarske okuliare uvex, sa teraz porota zložená z členov zvučných mien rozhodla udeliť toto ocenenie aj pracovným ochranným okuliarom uvex na príklade modelu uvex astrospec 2.0. Text v publikácii o značkách opisuje neobmedzený periférny výhľad a vynikajúcu ergonómiu ochranných okuliarov a predovšetkým chváli osvedčené systémy povrchovej úpravy uvex za ich optimálnu odolnosť proti roseniu a poškriabaniu. Píše sa tam doslova toto: „Táto tradičná firma z Bavorska má dlhoročné skúsenosti v oblasti technológií povrchovej úpravy a patrí medzi najdôležitejších hráčov na celosvetovom trhu priemyselnej ochrany očí.“

Publikácia „Marken des Jahrhunderts“ (Značky storočia) predstavuje 250 „hviezd“, ide teda o akúsi encyklopédiu najväčších nemeckých značiek. „Predstavujú reprezentatívny výber pre celý druh konkrétneho tovaru, takže sa stali štandardnom pre všetkých konkurentov.“ Týmito slovami opísal vydavateľ Dr. Florian Langenscheidt zostavovanie rebríčka ikonických značiek v predslove knihy. „Samozrejme, prezentácia výberu toho najlepšieho spomedzi nemeckých značiek je aj akousi komplexnou prehliadkou špičkových kvalít nemeckého hospodárstva. Má vyžarovať dôveru a dodať nový, pozitívny náboj svetoznámemu označeniu „Made in Germany“.